400 години от смъртта на Шекспир

      02На 19.12.2016 г., в зала „Георги Баев“ на Културен Център “ Морско Казино“ – Бургас се проведе организирано мероприятие, което бе представено от учениците от 10 до 12 клас на СУЕпископ Константин Преславски“ – Бургас,  по случай 400 годишнината от смъртта на Великия поет и драматург Уилям Шекспир. Шекспир е смятан за най – значимия автор в англоезичната литература и един от най – видните драматурзи в световната история. Възхитени от неговото творчество учениците Ваня, Ради и Венцислав от 10а клас бяха подготвили презентация за живота и дейността на Шекспир под ръководството на техните учители г-жа Красимира Димитрова и г-жа Милка Челебиева. Катерина и Айлин Салиева от 11а клас и Галин от 12а клас представиха съвременния вариант на пиесата “ Ромео и Жулиета„. Тази история ни пленява с огромната и чиста любов, която успява да победи омразата, успява да победи различията, надвива страха, дори и смъртта…

       Немр от 11а клас представи на гостите есе на тема „Любов ли е или война?„, а неговата съученичка Александра разказа за една от най-популярните трагедии на английския?

поет и драматург – “ Хамлет„. Забележителни са неговите монолози и особено прочутият „Да бъдеш или да не бъдеш..“, в който героят като че ли, разсъждавайки за ценността и смисъла на човешкия живот за пореден път утвърждава ренесансовия принцип за висшата ценност каквато е живота!

       В края на мероприятието се проведе игра с публиката с разпознаване пиесите на Шекспир. Част от гостите бяха наградени.

 01 04

?

?