МАГИЯТА НА НАУКАТА И ВЪОБРАЖЕНИЕТО

IMG_8008Група ученици от СОУ „Епископ Константин Преславски” взеха участваха в престижен фестивал. Това е третият по ред фестивал в рамките на проекта „Науката в Югоизточна Европа – SEE Science“. Целта е младите хора да бъдат поощрени да се занимават с наука и обществеността да осъзнае значимостта на иновациите в съвременния живот.

Бургаското издание на фестивала „Море от наука“ се проведе на 26 и 27 септември в Културен център „Морско казино“, на открита сцена „Охлюва“ и разположените край тях шатри.

Със своите атрактивни демонстрации нашите ученици, събудиха любопитството и доставиха удоволствие на посетителите. Те попаднаха във вълшебния свят „Течноландия“ и взеха участие в работилницата за Зелена енергия.

Moре от наука 023Поздравления за достойното представяне на: Алекс Ганчев  и Денис Яшар от 7А клас, Айлин СалиMoре от наука 021ева и Айлин Расим от 8А клас, Константин Никитов от 9А клас, Николета Радева, Цветелина Русева, Венета Петкова и Сияна Петкова от 11А клас и техните ръководители – преподавателите по природни науки в нашето училище Венета Манева и Даниела Костадинова.

Фестивалът, който събуди голям интерес сред бургаската общественост, беше посетен и от децата от 5А с класен ръководител Нели Николова и 5Б клас с класен ръководител Мария Мъжгълова.