Първо отличие от моден конкурс

       Магдалина Стоянова е ученичка от VII „в“ клас на Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас. Нашата възпитаничка взе участие в 🇧🇬 Националния конкурс за модна скица на Професионалната гимназия по текстил и моден дизайн – Варна на тема „Модерният изток +“.
         След обявените днес резултати стана ясно, че тя е спечелила 🥇 първо място в раздел „Модна скица“ за нейната възрастова група.
         Магдалина е ученичка на колегата Данаил Николов, а консултант по проекта й е д-р Елена Тодорова (и двамата – преподаватели по изобразително изкуство в „Преславски“). Ученичката посещаваше Школата по приложни изкуства на г-жа Тодорова до IV клас.
        Припомняме, че през учебната 2023-2024 година в „Преславски“ ще осъществим прием в VIII клас в професионална паралелка по специалността 🧥👚 „Моден дизайн“. В нея, ученици с интереси като Магдалина, могат да продължат да следват мечтите си в областта на изкуствата, естетиката и изработването на облекла и да успеят в бъдеще да реализират вижданията си за една интересна и космополитна професия.
        В курса на обучение училището ни ще бъде подпомогнато от 🎨 Националната художествена академия, с която вече има сключено 📝 рамково споразумение. И кой знае може би някой от нашите бъдещи гимназисти ще може да представи собствена модна колекция на ревю в 🇮🇹 Милано или в 🇲🇫 Париж…, защото границите на стремленията си ги слагаме самите ние!
         Поздравления за Магдалина, нейните родители и учители за постигнатия успех, който е първата крачка към света на модата! 👏