Плувците ни – трети в Бургас за 2015 г.

pluv15

80 ученици от 1-ви до 7-ми клас премериха сили на 24 ноември в плувния басейн в к-с „Меден рудник“.

Подновяването на ученическия турнир по плуване бе по идея на Община Бургас, РИО-Бургас и с подкрепата на българска асоциация „Спорт с учащи“.

От гледна точка на безопасността на участниците, организаторите бяха решили първото издание на турнира да обхване по-малък брой участници във възрастите 1 – 4  клас и 5 – 7 клас, като идеята е следващите турнири те да се увеличават. Сред взелите участие деца бяха и представители на СОУ „Епископ Константин Преславски“, които спечелиха бронзовите медали и в двете възрастови групи.

В първото издание на ученическия турнир взеха участие около 80 момчета и момичета, като всеки един отборpluv бе съставен от 4 момчета и 4 момичета. Дисциплините в които малчуганите премерихя сили бяха 25 м. гръб, 25 м. кроул и щафета-отборно. От „Преславски“ в надпреварата в групата 1 – 4 клас се включиха Никол Георгиева (3б), Моника Тащан и Йоана Господинова (и двете от 2а клас) при момичетата и Мартин Стамов (2в), Живослав Атанасов (3б) Петър Пеев и Димитър Палаев (и двамата от 3а клас) при момчетата. Във възрастовата група от 5 до 7 клас взеха участие Антония Йорданова и Яна Тетерекова (и двете от 7б клас), Цветана Кехайова (6а) и Лилиян Павлова (6б) при момичетата и Калоян Пенчев и Антон Узунов (и двамата от 7б клас), както и Даниел Благоев и Дарен Радев (и двамата от 6б клас).

Идеята на организаторите е с подновяването на този турнир още от ранна ученическа възраст да даде старт на бъдещото поколение плувци.

Поздравления за малките рибки (I – IV клас) и малко по-големите рибета (V – VII клас) от нашето училище, ръководени от г.жа Красимира Янева, завоювали третите места (всеки отбор в своята възрастова група) на общинския турнир по плуване!