Посрещнахме първия випуск първокласници от 30 години

първи учебен ден 2013-2014   Откриването на учебната 2013/2014 година беше по-специално за нашето училище. Ние я посрещнахме с ново име „Епископ Константин Преславски“ и с първия випуск първокласници от 1983 година насам. Класните ръководители на 1а клас г-жа Стефка Богданова и на 1б клас г-жа Галина Костова въведоха в прясно боядисаните и напълно обновените класни стаи първите ни 44 първокласници от 30 години насам. В подготовката на тържеството се бяха включили и техните родители и възпитателите г-жа Мариана Добрева и г-жа Дарина Атанасова. 

   По традиция официалното откриване на учебната година премина с издигането на националното и на европейското знаме под звуците на химните на България и Европейския съюз. Приветствие към училищната общност поднесе Мартин Илиев – директор на училището. В програмата се включиха с рецитал от стихотворения и песни ученици от първите и петите класове. Беше произнесено и приветствие с благодарност от името на родителите. Бяха наградени най-добре представилите се ученици през предходната година на олимпиади и състезания, след което проехтя звука на първия звънец. Първи в училището влязоха новите ни ученици от първите, петите и осмите класове за провеждането на първия час на класа

   За сценария на тържествената програма се погрижи дългогодишния учител по български език и литература в СОУ „Епископ Константин Преславски“ – Бургас г-жа Таня Петрова. Гости на тържеството бяха г-жа Веселина Таралова – директор на дирекция „Образование и демографски въпроси“ в Община Бургас и г-н Николай Станков – старши експерт към същата дирекция.

   През новата учебна година училището ще има 17 паралелки  – с две повече от предходната учебна година и над 430 ученици, с 55 повече от учебната 2012/2013 година.

   УСПЕШЕН СТАРТ НА ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА, С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ВИСОК ДУХ И МНОГО УСПЕХИ!