Предприемачи на бъдещето

      Ученици създават свои предприемачески идеи и бизнеси по проектите на Джуниър Ачийвмънт България „Бъдещето съм аз“ в начален етап и „Лични финанси“ в гимназиален етап.
Уникални, неповторими, изобретателни, мотивирани, пълни с желание и ентусиазъм- учениците от IIIА клас, нашите най-малки предприемачи, под ръководството на своите учители Мая Скочева и Василена Петрова в Уютна Обстановка и Приятелско Обслужване, завършиха своето участие в проекта „Бъдещето съм аз“ като представиха своите бизнес модели – пекарна „Мечта“, рибен магазин , билкарница „Мащерка“ и сладкарница “CHOKO BOMB“. Под формата на игра учениците се запознаха с реалния свят на бизнеса и предприемачеството и подобриха своите комуникативни и лидерски умения.
      „Изгряващи звезди“ – предприемачите в гимназиален етап, след отличното си представяне в проекта „Зелено бъдеще – храна“, взеха участие в тренировъчен лагер в рамките на проект „Преоценка на климатичната неутралност и качеството на градската среда в европейските крайбрежни градове“ (Re-value), който е обща инициатива на Джуниър Ачийвмънт България и Община Бургас.
      Отбор „Бързолети“ реши да се насочи към Еко ботаническа градина, в която да има лабиринт от различни растителни видове, а отбор „Земеродно рибарче в полет“ се насочи към Еко музей от бамбук и бамбукова гора. За съжаление не спечелиха награда, но учениците намериха приятели и имаха страхотни идеи.
Изпращаме една наситена с емоции учебна година и сме устремени към участие в програмата „Учебна компания“, призната от Европейската комисия за най-добрата практика в обучението по предприемачество”.