С общи усилия малките дела прерастват в големи

        В последния ден на първия срок за учебната 2022/2023 година в Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас бе дадено началото на Дейност 1 по проект „Ученически практики – 2“.

         За втора година, под вещото ръководство на наставниците Гергана Пъйнева-Попова, Евелина Пулева и Димитър Янев от бургаските туристическите агенции „Виа-Орбита Гергана Пъйнева“, „Евелин Р“ и „Маджико Виаджо“, 15 ученици от Х и ХI клас, специалност „Екскурзоводско обслужване“, ще проведат своите 240 часа практика в реална работна среда.

           За първа година по проекта ще се включат десет ученици от Х клас в специалност „Електронна търговия“. Техни наставници ще са Катерина Топлева-Райкова от Office 1 и Димитър Станев от „Армстронг център“, където учениците ще научат тънкостите в организирането и управлението на онлайн търговията.

         За финал на учениците бе възложена и задача, по която да работят в периода на практиката и на 22.5.2023 г. да представят своите проекти:

  • За бъдещите екскурзоводи да пресъздадат като част от хотелска анимация една традиционна българска вечер
  • За учениците, специалност „Електронна търговия“, задачата е да създадат видео ревю на дейностите, които са извършвали в организациите.

         Пред учениците се представи и доц. д-р Златина Караджова – преподавател Катедра Маркетинг и туризъм към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, която ще бъде преподавател на учениците по Дейност 2, в създадената учебно-тренировъчна фирма „Мотивация на персонала в туризма“.