Състезание по проекта „Знание за здраве“

      IMG_0857На 27 ноември в СОУ „Епископ Константин Преславски“ се проведе състезание на тема: „Какво знаем за полово предаваните болести, СПИН и хепатит В и С?“, което беше и вторият модул на общинския проект „Знание за здраве“, в който се включихме през есента на тази година. Ръководители на  този модул бяха г-жа Димитринка Желязкова – старши учител по биология и г-жа Петя Симеонова – старши учител по химия в нашето училище.  Състезанието се проведе между отбор на 9а клас с участници –Антъни, Криста, Ваня и Дениз и отбор на 10а клас с участници- Айлин, Баръш, Немр и Надя.  Гости на проявата бяха Таня Колева – старши експерт по природни науки и екология в РИО – Бургас и Мартин Илиев – директор на „Преславски”.

      Състезанието се проведе три кръга, като  в първия от тях, участниците показаха знания за най-честоIMG_6947 срещаните полово предаваните болести, техните причинители и характерни симптоми. Вторият кръг съдържаше информация за Хепатит В и Хепатит С,  а третият,  беше посветен на  митовете и реалностите за СПИН, начините за заразяване и на това, как да се предпазим от него.

       Състезателите показаха много знания, информираност и състезателен дух, но както на всяко състезание и тук имаше победител – отборът на 10а клас. Победителите, всички участници  и най-активните гости получиха много и интересни награди. А без неоценимата помощ на Ахмед (11б клас), Йовка, Наталия, Мирослава, Теодора, Стефани и Нели от 12а клас  състезанието нямаше да е същото.