Незабравими екскурзоводски дни

        Ученици от специалността „Екскурзоводско обслужване“ на „Преславски“ бяха гости на Велико Търново, където имаха изнесена учебна практика по екскурзоводство. Гимназистите направиха обиколен тур на „старата столица“, като изнесоха туристически беседи на български и английски език на хълма Царевец, църквата „Св. 40 мъченици“, Учредителното събрание, Самоводската чаршия, паметниците на Асеневци и на Майка България.
       Нашите ученици бяха приети радушно във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ в залата на Академическия съвет, където заместник-ректора по учебната дейност проф. д-р Димитър Симеонов ги запозна с възможностите, които предоставя най-голямото извънстолично висше училище в България.
       Възпитаниците ни имаха възможност да обядват в студентския стол на Университета и да се потопят макар и за един ден в ежедневието на студента.
       Във втория ден на изнесената ученическа практика, учениците от 11 и 12 клас на „Преславски“, ни бяха подготвили туристическа програма на Дряновския манастир, в архитектурно-етнографския комплекс „Етъра“ и на паметника на вр. Шипка. Бъдещите екскурзоводи имаха възможност и да участват в увлекателна беседа с уредника на пещерата „Бачо Киро“.
       Двата дни на нашето пътуване ни обогатиха със споделените емоции и преживявания от обучението в реална работна среда!