Защото на първо място сме Човеци!

       Днес, 28 март, беше транспортирана до Общинския съвет на БЧК, събраната през предходната седмица, хуманитарна помощ за българските деца в Украйна. Напомняме, че на територията на Украйна живеят над 250 000 етнически българи, основно в Киевска, Лвовска, Одеска, Николаевска, Запорожка област и АР Крим, част от които са поставени пред хуманитарна катастрофа при условията на водещата се през последният повече от месец война на територията на страната, на която са граждани.
      В Средно училище „Епископ Константин Преславски“ – Бургас в 5-те дни на кампанията събрахме 18 кашона с хранителни продукти, предимно брашно, ориз, макарони, варива, зеленчукови и месни консерви, както и 14 кашона с хигиенни материали, дрехи и учебни пособия. Акцията в нашето училище беше част от Националната кампания на Министерството на образованието и науката и на Българския червен кръст „Деца помагат на деца“.
      В Украйна помощта ще бъде разпределена от Украинския червен кръст и 12 организации на етнически българи в засегнатата от войната държава.
      Благодаря за проявения хуманизъм и съпричастност на всички, които отвориха сърцата си за страдащите от военните действия наши сънарадници! ❤️